お茶
The tea


 4千年以上前、神農氏は偶然見つけた葉を沸いた水の中に入れました。
 その素晴らしい芳香、味を発見し、それ以来中国人は茶を飲むことを満喫しました。

 神農氏興茶葉
 傅説4千多年前、神農氏偶然発現有葉子飄入其滾水保中、溢出香味、嘗之、発覚其味甘香、宜於品嘗、是為中國人発現茶葉有飲用価値始。

The Legendary Taste
The origin of Chinese tea dates back over 4,000 year when Emperor Shen Long came upon a pot of boiling water into which had accidentally some leaves.
Ever since that happy accident, generations have enjoyed the enticing aroma and deliciously refreshing taste of Chinese tea.

(Present by box of Chinese oolong tea.)


 世界中に様々な種類のお茶がありますが、全て同じ茶の木(中国原産ツバキ科)の葉を原料にして作られています。
 紅茶も緑茶も烏龍茶もみんな同じ葉から作られています。製法の違いで様々なお茶に仕上がります。
 大きく3つの製法があります。
 1.不発酵茶・・・茶葉を発酵させないで作ります。緑茶です。
 2.半発酵茶・・・適度に発酵させて作ります。烏龍茶です。
 3.発酵茶 ・・・茶葉を完全に発酵させて作ります。紅茶です。
 発酵の加減で、お茶の種類が変わります。
 お茶には人の体を健康に維持するために必要な成分が多く含まれています。これらの成分の量や割合はお茶の発酵によって大きく異なります。
 緑茶はカテキンが多く含まれ、紅茶はテアフラビンが多く含まれ、烏龍茶はポリフェノールが多く含まれています。これらは美容と健康を維持するために必要な成分です。

In the world, there are many kind of tea. All tea are made with leaf of tree of same tea(Kind of Camellia in Chinese.).
Tea, green tea and oolong tea, there are made with leaf with the same of all. Various tea is made of the difference of the manufacturing method.
We have 3 manufacturing method.
1. Anfermentation tea ...It doesn't ferments in the leaf of tea. It is kind of green tea.
2. Half fermentation tea ...It ferments in the leaf of tea moderatly. It is kind of oolong tea.
3. Fermentation tea ...It ferments in the leaf of tea. It is kind of tea.
The kind of green tea changes by fermentation levels.
Tea contains a lot of ingredient which is necessary to keep health of human. These ingredient and quantity are different of the fermentation of tea.
Green tea contains katekin, tea contains teafravin, and oolong tea contains polyphenol. These are the ingredient which is necessary to maintain beauty and health.
お茶の分類

不発酵茶(緑茶)
  蒸し製(日本式)
    ○煎茶・深蒸し茶
      日本の代表的なお茶で約85%を占めています。
      茶葉を深く蒸します。
    ○番茶
      煎茶と製法は同じです。
      夏・秋摘みの大きく固い茶葉を使います。
    ○ほうじ茶
      番茶や煎茶を強火で炒った物です。
      香ばしく、食後に好まれます。
    ○玄米茶
      煎茶や番茶に炒った玄米等を混ぜたものです。
      風味が豊かです。
    ○玉露・かぶせ茶
      よしず等で遮光して栽培した茶葉です。
      旨みを増して苦味を抑えた高級茶です。
    ○抹茶
      よしず等で遮光して栽培した茶葉です。
      乾燥された茶葉を石臼で挽いて粉にしたもにです。
      茶道で使います。
    ○蒸し製玉緑茶
      茶葉を深く蒸します。
      さっぱりとした味です。
  釜炒り製(中国式)
    ○釜炒り製玉緑茶
      鉄製の釜で炒ったものです。
      主に九州地方で栽培されています。

半発酵茶
    ○烏龍茶
      紅茶と緑茶の中間のお茶です。
      香が高いです。
      台湾・福建・江西が主産地です。

発酵茶 
    ○紅茶
      茶葉を完全に発酵させたものです。
      濃橙紅色で、香が高いです。


その他いろいろなお茶 さくらんぼ茶

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